Un giorno a Venezia
20 juni 2024 - Venetië, Italië
Een dag in Venetië is met geen andere plek te vergelijken.
Om te beginnen is het warm. En dan niet het warme wat je van Italië zou verwachten, maar warm, als in Nederland, de dag in de zomer dat het 32 graden is na een fikse bui. Benauwd en heet zonder zon.
Dat mag de pret niet drukken, we slapen lekker uit en gaan na een bezoek aan de bakker en het ontbijt lekker op pad. We hebben besloten dat we het rustig aan doen. We nemen het openbaarvervoer, omdat we daar tenslotte een ticket van hebben, en zetten de boten in als rondvaartboot.
Eerst gaan we uitstappen bij Il redentore. Een fikse kathedraal in een minder druk gebied van Venetië.
Daar genieten we, eerste rang aan het water van een hapje en een drankje. Heerlijk. De temperatuur is goed en het is lekker relax dus we nemen er nog een.
Daarna varen we door en stappen we uit bij san Basillo. Wederom bij een kathedraal, ze hebben er nogal wat van hier. Plan is om de route langs het water terug te lopen. Een mooie rustige route zonder al te veel toeristen lekker langs het water, in de hoop dat dat wat koelte brengen zal. Leuk om alle boten te zien varen her en der een meeuw en gewoon om te genieten van alles wat er om je heen gebeurt zonder alle toeristen die je verder in de stad overal ziet.
We lopen lekker op ons gemak door tot een van ons écht naar het toilet moet. Je moet dan wel stoppen bij een bar of terras en neemt een kop koffie. Echter deden we dat aan het water, in Venetië dus je gaat voor de bijl. We betaalden voor 2 koffie meer dan 12 euro. Het zal niet de hoofdprijs zijn maar ik vindt het genoeg. Wel lekkere koffie moet ik zeggen, dan dan weer wel.
We lopen lekker door en besluiten lijn 1 te nemen die geheel over het Grand Canal vaart. Een route die je een keertje moet nemen omdat dat hét kanaal is met alle mooie statige panden. We namen de hele route tot het einde, voorbij het station.
Mijn accu begon leeg te raken en kon dus geen foto's meer maken. Zonder tas bij me had ik ook geen batterij pack en we moesten de telefoon nog hebben voor de route. Voor Jeroen gold het zelfde. Jullie moeten het dus zonder de foto's doen vandaag.
Als aandenken aan deze reis heb ik in de stad een leuke tas gekocht. Ik was er aan toe omdat mn tas gewoon te klein is en oud begint te worden. Een leuke herinnering aan een geweldige reis met mijn man. ( mijn man, ik moet er nog wat aan wennen)❤️
Plan is om straks bij een joods restaurant te gaan eten. Eerst bijkomen van een lange wandeling en een warme dag. Dit is meteen de laatste dag van onze vakantie. Morgen is een reisdag en gaan we weer naar huis.
Leuk dat jullie ons gevolgd hebben de afgelopen weken. Leuk om jullie reacties te lezen zo nu en dan.
Liefs van ons allebei!
Ci vediamo nei Paesi Bassi
A bientôt aux Pays-Bas
Tot ziens in Nederland

Goede reis terug en tot snel !