Van Straatsburg naar Colmar

6 maart 2025 - Colmar, Frankrijk

Wat een nacht! We hebben een heerlijke trip maar het zit zo nu en dan wel eens wat tegen. Waar wij dachten een fijne plek gevonden te hebben in Straatsburg viel dat toch wat tegen toen de nacht begon.
Dat we een klein bedje hadden zagen we bij binnenkomst. Normaal is dat geen probleem maar dit was echt een *##* bed. Het matras was slecht en het bed te klein. Beiden last van de rug vandaag.

Maar dat mag de pret niet drukken, we zijn gaan rijden. Héérlijk weer met een stralende zon. Al gaande weg komen we langs Riquewihr. Heel lang geleden ben ik daar eens geweest en ik wilde het Jeroen graag laten zien.

IMG_2852

We gingen dus even van de doorgaande weg af om Riquewihr te bezoeken. Jammer dat het woensdag is en dat alle winkeltjes pas om 1400 uur open gaan. Als voordeel heb je dan wel dat er nagenoeg geen mensen op straat lopen en je al het moois voor jezelf hebt.

IMG_2847

Nog even een momentje dat ik meteen aan mijn ouders moest denken. Ooievaars kom je hier veel tegen. Iets wat vooral pap vroeger vaak vertelde. Hij volgende via internet ergens een koppel ooievaars.
Het straatbeeld hier is middeleeuws. Prachtig mooi. Alles ademt ambacht, wijn, kaas en ga zo maar door! Helemaal leuk!

IMG_2846

IMG_2845

Nadat we het plaatsje gezien hadden dronken we een kop koffie en reden we door.

IMG_2839

IMG_2840

We zijn nu in Colmar. Aangezien we een reisdag hadden vandaag plannen we vandaag niet veel verder. Zeker na afgelopen nacht. Straks wat boodschappen doen zodat we wat in de koelkast hebben liggen en wat eten. Alles komt goed! Het is vakantie dus we hebben de tijd.

Het is inmiddels Donderdag ochtend als ik dit schrijf. We hebben heerlijk geslapen en het ontbijt hebben we al gehad.
De avond was echt heerlijk. Eerst een lekkere salade thuis gemaakt en vervolgens een wandeling door Colmar by night gemaakt.
Een stad ziet er dan toch anders uit. Sommige pandjes zijn mooi uitgelicht en in Colmar kunnen ze er wel wat van.

IMG_2858

IMG_2854

Het is echt op sommige plekken net of door de middeleeuwen aan het wandelen bent. De gebouwen en lantarens. Echt zo leuk!

IMG_2857

IMG_2855

Maar na niet al te ver lopen kregen we het toch een beetje koud en wilde we even opwarmen. Dat deden we dan maar met een lekker koud biertje voor Jeroen en voor mij een Pinot Noir, die in de Elzas ook koud gebracht word.
Het is dan ook het eerste wijntje waar ik niet echt van kon genieten. Ik houd toch meer van een rode wijn op kamertemperatuur.

IMG_2860
We zijn daarna naar huis gelopen en hebben nog even lekker aan een drankje gezeten in de woonkamer. Na het appartement in Straatsburg is dit écht een verademing. Lekker groot met verschillende ruimtes en een tuintje. Grote badkamer en midden in het historische centrum. TOP!

Vandaag een dag niks. Lekker op ons gemak! Morgen féést. We gaan naar Riquewihr! Hugel! Enorm zin in.

hugel_hugel_jubilee_png_12337_1024

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Mia weijers:
    6 maart 2025
    Hebben jullie mee gekregen dat er een grote brand in het centrum van Arnhem is geweest vannacht .Veel oude panden verwoest. Maar jullie hebben vacantie ,geniet ervan 🍀🍀🍀❤️💋
  2. Jeroen en Eric:
    6 maart 2025
    Vreselijk die brand. Echt vreselijk! we moesten er vanochtend ook echt van bijkomen!
  3. Nootje:
    6 maart 2025
    😂 we hebben het koud … even opwarmen … KOUD biertje en een KOUDE pinot noir 😂 Ik warm anders op 😉
  4. Jeroen en Eric:
    6 maart 2025
    Binnen was het warm gelukkig en die koude rode wijn had ik ook niet zien aankomen. Had er even niet aan gedacht.
    Volgende keer neem ik lekker een thee ofzo
  5. Mia weijers:
    7 maart 2025